Lezingen van GGD Noord- en Oost-Gelderland scoren 8,7

Op 8 en 12 november organiseerde GGD NOG twee keer een lezing rondom het onderwerp Seksuele Diversiteit, Religie en Cultuur. Wat zeggen de Bijbel en Koran over seksuele diversiteit? En wat is de invloed van cultuur op onze normen en waarden rond seksuele diversiteit? Gastspreker was Bayram Varli.

Diepe indruk
Bayram lichtte de verschillen toe tussen ik- en wij-culturen, aan de hand van de piramide van Maslow en de piramide van Pinto. Daarnaast deelde ervaringsdeskundige Frans Blokhuis zijn coming out-verhaal. Frans groeide op in een Christelijk gezin, in een klein dorp op de Veluwe. Zijn verhaal liet een diepe indruk achter bij de deelnemers. In totaal namen 65 professionals deel, afkomstig uit het onderwijs, gemeenten, jongerenwerk, jeugdwerk en welzijnswerk. De bijeenkomsten werden beoordeeld met een 8.7!

Regenbooggemeenten en -provincie
Sinds 2017 zijn er in de regio Noord- en Oost-Gelderland 4 gemeenten ‘regenbooggemeente’. Dit zijn: Zutphen, Brummen, Harderwijk en Bronckhorst. Gelderland is sinds enkele jaren ook regenboogprovincie. Gemeenten en Provincie dragen hiermee uit dat ze het welzijn van LHBTI-burgers hoog in het vaandel hebben staan. En dat ze actief bijdragen aan acceptatie en het bevorderen van hun gezondheid, door het maken van beleid, het organiseren van ontmoetingsactiviteiten en het tegengaan van discriminatie en geweld.