Seks onder je 25e

In de 1e week van november ging het landelijke onderzoek ‘Seks onder je 25e’ van start. Het onderzoek brengt in kaart hoe jongeren denken over liefde, relaties en seks. Ook actuele thema’s zoals het delen van sexy foto’s (sexting) en het gebruik van dating apps komen aan bod.

Landelijk worden in totaal ruim 100.000 jongeren uitgenodigd om mee te doen aan het onderzoek. Ook de regio Oost-Nederland doet mee. Voor het onderzoek vullen jongeren van 12 tot 16 jaar een vragenlijst in op school. Jongeren van 17 tot 25 krijgen een brief thuis met een oproep om de vragenlijst in te vullen. De informatie uit het onderzoek wordt gebruikt om de seksuele voorlichting en hulp aan jongeren verder te verbeteren.

Samenwerkingspartners
Het onderzoek ‘Seks onder je 25e’ wordt voor de 3e keer gehouden. In het onderzoek werken Soa Aids Nederland en Rutgers nauw samen met GGD’en uit het hele land, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De resultaten van het onderzoek worden in de zomer van 2017 bekendgemaakt.