Succesvolle moeder-dochterbijeenkomsten

Op 11 en 12 oktober vonden in Uddel twee moeder-dochterbijeenkomsten plaats. In totaal gingen 40 moeders en 40 dochters in gesprek over liefde, relaties en vriendschap. De bijeenkomsten werden door GGD Noord- en Oost-Gelderland in samenwerking met het basisonderwijs in Uddel (de Prins Willem-Alexander school en de Rehoboth school) georganiseerd.

In een veilige, intieme sfeer spraken de moeders met hun dochters over seksualiteit. Doel was om de vertrouwensrelatie tussen moeder en dochter, om te kunnen praten over dit onderwerp, te versterken. Op basis van het thema ‘Vroeger & Nu’ ontstond er een dialoog tussen moeder en dochter, over hoe het vroeger ging en hoe het nu gaat.

Om de avond vorm te geven speelden de moeders en dochters een spel met een dobbelsteen. De dobbelsteen bepaalde welke categorie vraag er werd gesteld. Vooraf konden de moeders en dochters zich laten voorlichten over liefde, relaties en vriendschap. Thema’s zoals weerbaarheid, sexting, loverboys en grooming kwamen aan bod. De dochters vonden de thema’s interessant en hadden hierover veel te vertellen. Ze kennen de theorie, maar de praktijk en hoe je op een situatie kunt reageren, blijkt toch vaak moeilijker.