“Yes, we gaan het over seks hebben!”

Om de drie maanden gaan jongeren van de Tielse Jeugdkliniek Iriszorg op bezoek bij de GGD. Verpleegkundigen leggen dan uit wat de GGD doet, met name op het gebied van Seksuele Gezondheid.

Aandacht is groot
De groepjes bestaan steeds uit ongeveer 15 jongeren die nieuw zijn in de kliniek. In anderhalf uur tijd krijgen zij van twee sociaalverpleegkundigen te horen wat de taken van GGD Gelderland-Zuid zijn. Het langst wordt stilgestaan bij de taken van het team Seksuele Gezondheid. “Yes, we gaan het over seks hebben”, wordt er gelachen. De aandacht is groot bij het zien van de anticonceptiekoffer en de lovebox. Ook de interactieve soa-kennistest en film over  tienerzwangerschap laten de jongeren niet onberoerd.

Leuk uitstapje
De Jeugdkliniek  is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 23 jaar. Binnen de kliniek  kunnen jongeren met alle soorten verslaving worden behandeld.  Opname in de kliniek is van tijdelijke aard. Belangrijk uitgangspunt is dat de jongere zo snel mogelijk zijn leven weer op de rit krijgt in zijn eigen omgeving. Het bezoek aan de GGD is inmiddels vast onderdeel van het drie maanden durende  programma. Het uitstapje wordt door de jongeren en hun begeleiders iedere keer als leuk en zinvol geëvalueerd.

Om een indruk te krijgen van de Jeugdkliniek Iriszorg, bekijk het filmpje op YouTube